Το αυγό κατόπιν πάντα συνεννόησης και προτροπής του παιδιάτρου εισάγεται στη διατροφή του παιδιού από τον 8ο. Αρχικά δίνουμε μόνο τον κρόκο καλά βρασμένο και αλεσμένο και από τον 12ο μήνα σταδιακά εισάγουμε και το ασπράδι.
Υλικά
1.Ένα αυγό βιολογικό
2. Μια φρυγανιά ολικής άλεση
3. Μισή κουταλιά (γλ) λάδι
4. Λίγο νερό
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το αυγό καλά (σφιχτό), πολτοποιούμε τον κρόκο (ή ολόκληρο το αυγό από το 12ο μήνα και μετά),
2. Θρυμματίζουμε τη φρυγανιά και την βουτάμε σε νερό έως ότου βραχεί πλήρως
3. Προσθέτουμε στο αυγό τη φρυγανιά και το λάδι, επίσης για καλλίτερη υφή ρίξτε και λίγες σταγόνες νερού.
Το αυγουλάκι μας είναι έτοιμο καλή όρεξη στο μικρό σας...
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου