Πουρές Λαχανικών



Υλικά

1. Μία πατάτα
2. Ένα καρότο
3. Ένα κολοκυθάκι
4. Μια κόκκινη πιπεριά (Φλωρίνης)
5. Μισή ντομάτα
6. Ένα κουτάλι γλυκού ελαιόλαδο




Εκτέλεση

1. Πλένουμε καλά τα λαχανικά, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε μικρούς κύβους και έπειτα ή τα βράζουμε ή τα ψήνουμε στον ατμό.
4. Αφαιρούμε το ζουμάκι, πολτοποιούμε τα λαχανικά και προσθέτουμε τόσο ζουμάκι όσο απαιτεί για να γίνει η κρέμα στέρεη αλλά και με καλή υφή.
5. Αδειάστε σε ένα μπολ προσθέστε το ελαιόλαδο και προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε  για καλλίτερη υφή λίγο ρυζάλευρο ή γιαούρτι.
5. Η κρεμούλα που περίσσεψε μπορεί να φυλαχτεί στο ψυγείο για 24h.

TIPS: Το ζουμάκι που περίσσεψε μη το πετάξετε, δώστε το στο μικρό σας αργότερα σαν χυμό ή βράστε σε αυτό ρυζάκι ή μακαρονάκια.


Σχόλια