Πουρές Μήλου και Γλυκοπατάτας




Υλικά

1. Ένα Μέτριο μήλο
2. Μια μικρή γλυκοπατάτα
3. Λίγη κανέλα








Εκτέλεση

1. Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τον πυρήνα του μήλου
2. Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τη γλυκοπατάτα
3. Κόβουμε τα υλικά σε μικρά καλυβάκια και τα βράζουμε ή τα μαγειρεύουμε στον ατμό.
4. Αφαιρούμε το ζουμάκι, πολτοποιούμε το μήλο και τη γλυκοπατάτα και προσθέτουμε τόσο ζουμάκι όσο απαιτεί για να γίνει η κρέμα στέρεη αλλά και με καλή υφή.
5. Αδειάστε σε ένα μπολ ρίξτε λίγη κανέλα και προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε  για καλλίτερη υφή λίγο γάλα, ρυζάλευρο ή γιαούρτι.
5. Η κρεμούλα που περίσσεψε μπορεί να φυλαχτεί στο ψυγείο για 24h.

TIPS: Το ζουμάκι που περίσσεψε μη το πετάξετε, δώστε το στο μικρό σας αργότερα σαν χυμό. 

Σχόλια