Ρυζόγαλο
Για μικρούς και μεγάλους!!!!!
Υλικά
Εκτέλεση
Για μικρούς και μεγάλους!!!!!
Υλικά
- 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
- 4 φλιτζάνια νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 500 ml γάλα
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- Ξύσμα πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το νερό σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να σιγοβράσει με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι να απορροφήσει το νερό και να μαλακώσει το ρύζι.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το ρυζόγαλο. Ανακατεύουμε ζωηρά, φτάνοντας μέχρι τον πάτο της κατσαρόλας, ώστε να μην κολλήσει το ρυζόγαλο.
- Όταν πήξει το ρυζόγαλο, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακτεύουμε. Σερβίρουμε σε μπολ πασπαλίζοντας με κανέλα και ξύσμα μανταρινιού.
- Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο, αν επιθυμούμε πριν το καταναλώσουμε προσθέτουμε κανέλα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου