Ρυζόγαλο

Ρυζόγαλο

Για μικρούς και μεγάλους!!!!!

Υλικά


  • 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 500 ml γάλα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • Ξύσμα πορτοκάλι







Εκτέλεση

  • Βράζουμε το νερό σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να σιγοβράσει με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι να απορροφήσει το νερό και να μαλακώσει το ρύζι.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.
  • Συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το ρυζόγαλο. Ανακατεύουμε ζωηρά, φτάνοντας μέχρι τον πάτο της κατσαρόλας, ώστε να μην κολλήσει το ρυζόγαλο.
  • Όταν πήξει το ρυζόγαλο, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακτεύουμε. Σερβίρουμε σε μπολ πασπαλίζοντας με κανέλα και ξύσμα μανταρινιού. 
  • Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο, αν επιθυμούμε πριν το καταναλώσουμε προσθέτουμε κανέλα.

Σχόλια